Lara Mobila Hol
-40%
Unitate De Perete Arctic
-40%
Estera Mobila Hol
-40%
Set Mobila Bucatarie Wega
-40%
Salut Scoala! Cum să amenajezi un spațiu de studiu confortabil pentru un copil?

Spațiul de studiu este ca Centrul de Comandă al Universului! Tu nu crezi? Aici explodează creativitatea, se nasc idei uluitoare și se creează lumi complet noi care încă așteaptă să fie descoperite. De aceea este atât de important ca aici să existe ordine și, mai ales, confort, ceea ce ne permite să creăm Lucruri Mari.
Școala este o revoluție în viața unui copil și... a părinților săi. Timpul lipsit de griji a trecut și încep primele responsabilități serioase din viață. Nu doar stilul de viață al întregii familii suferă schimbări enorme, ci și spațiul în care își desfășoară activitatea copilul. Camera copiilor , folosită anterior ca loc de odihnă și joacă, necesită reamenajarea temeinică și amenajarea unei noi zone care va însoți elevul pentru mulți ani de acum înainte - zona de învățare.
Sună înfricoșător? Nu este nimic de care să-ți fie frică! Doar câteva mici modificări sunt suficiente pentru a crea un colț de studiu confortabil, prietenos cu concentrarea. Cum să o facă? Iată câteva sfaturi practice.

Ce ar trebui să rețineți când amenajați camera unui student?

Zona de studiu din camera unui student este una dintre cele mai importante părți ale acestui spațiu. A face temele, mai ales în faza inițială a educației, reprezintă un efort mare pentru un copil - nu doar psihic, ci și, contrar aparențelor, fizic. Ar trebui să ții cont de faptul că după câteva ore de șezut la școală, copilul vine acasă și... Se așează din nou. De aceea este atât de important ca colțul de studiu să fie, mai presus de toate, confortabil.
Trei elemente cheie - un birou confortabil, un scaun reglat pe înălțimea ta și iluminare adecvată - te vor ajuta nu numai să te concentrezi mai eficient asupra învățării, ci și să ai grijă de sănătatea tânărului tău. Scolioza și problemele cu coloana cervicală sunt cele mai frecvente motive pentru vizitele la medic la copiii de vârstă școlară. Durerile de cap, care sunt un simptom tipic al celei de-a doua boli, provoacă probleme de concentrare și bunăstare precară a copilului. Aceste probleme pot fi prevenite cu ușurință pornind de la poziția corectă de șezut - alegerea scaunului potrivit.



Un scaun confortabil este esențial!

Să stai drept nu este atât de... ușor! În timp ce face temele sau citește o carte, un copil de obicei nu își amintește despre postura corectă a corpului, care ameliorează coloana vertebrală și facilitează respirația corectă și, în consecință, oxigenarea corpului. Prin urmare, trebuie să-l ajuți în acest sens alegând un fotoliu care să-l oblige să fie în poziția potrivită Poziția potrivită - care? 
Funcționalitatea cheie a unui scaun de birou potrivit este înălțimea reglabilă, ceea ce vă permite să îl ajustați cu ușurință la înălțimea copilului. Poziția corectă este atunci când toate tălpile picioarelor se sprijină pe podea și picioarele sunt îndoite la un unghi de 90°. Un sc
aun bun, datorită conturului său bun, se adaptează la curbele naturale ale coloanei vertebrale și îl susține corespunzător în secțiunile lombare și toracice. Merita sa cumperi un scaun cu spatar din plasa sau membrana care se adapteaza usor la forma spatarului. Cea mai bună alegere vor fi scaunele pivotante care oferă cea mai mare libertate de mișcare.

Tapițeria este o problemă la fel de importantă. Este bine dacă este realizat dintr-un material ușor de păstrat curat - ajută la scăparea rapidă de praf, care provoacă adesea alergii. Acum că știi ce să ții cont atunci când alegi un scaun confortabil, este timpul să arunci o privire asupra caracteristicilor biroului perfect!



Caracteristicile biroului perfect

Blatul biroului trebuie să fie suficient de mare pentru ca copilul să așeze cu ușurință pe el toate cărțile, caietele și rechizitele școlare necesare pentru învățare. Dimensiunile recomandate sunt 60-90 cm adâncime și cel puțin 120 cm lățime. Cel mai bine este ca mobilierul să fie echipat cu sertare sau un dulap în care să ascundeți toate echipamentele studenților și să le organizați rapid. De asemenea, ar trebui să acordați atenție dacă spațiul de sub birou este suficient de mare pentru ca copilul să își întindă liber picioarele. 
O opțiune interesantă sunt birourile reglabile pe înălțime. Când un student depășește o anumită înălțime a biroului, pur și simplu ridicați-l ușor. Nu e simplu? Chiar dacă mobilierul reglabil este o investiție mai costisitoare, merită să luați în considerare alegerea sa - datorită acestui lucru, un birou vă va servi copilul mulți ani.

Cum alegi dimensiunea mobilierului?

Înălțimea copilului este criteriul de bază care ar trebui să determine alegerea mobilierului confortabil. Verificați ce dimensiune va fi potrivită pentru copilul dvs. dacă măsoară:
  • 93-116 cm - sezut la inaltimea de 26 cm de la podea, blat birou la inaltimea de 46 cm
  • 108-121 cm - sezut la inaltimea de 31 cm de la podea, blat birou la inaltimea de 53 cm
  • 119-142 cm - sezut la inaltimea de 35 cm de la podea, blat birou la inaltimea de 59 cm
  • 133-159 cm - scaun la inaltimea de 38 cm de la podea, blat birou la inaltimea de 64 cm
  • 146-176 cm - sezut la inaltimea de 43 cm de la podea, blat birou la inaltimea de 71 cm
  • 159-188 cm - sezut la inaltimea de 46 cm de la podea, blat birou la inaltimea de 76 cm

Iluminare adecvată

Un loc de muncă iluminat corespunzător va împiedica ca ochii copilului să obosească și să se deterioreze vederea. Iluminatul poate fi împărțit în două tipuri de bază - iluminat natural și iluminat artificial. Biroul trebuie amplasat acolo unde există cel mai bun acces la lumina naturală a soarelui. Contrar aparențelor, nu direct sub fereastră - soarele care strălucește direct în ochi vă poate încorda ochii și îngreuna învățarea. Dacă este posibil, cel mai bine este să le așezați în unghi drept față de fereastră, acordând atenție mâinii cu care scrie copilul pentru a nu bloca lumina cu mâna. Dacă copilul dumneavoastră este dreptaci, biroul trebuie așezat cu partea stângă spre fereastră. Pentru stângaci, dreptaci.
În același mod, trebuie să alegeți iluminatul artificial care va fi așezat pe birou sau agățat undeva în apropiere, pe perete. Iluminarea artificială este esențială, mai ales în perioadele anului când se întunecă rapid. Lampa de studiu ar trebui sa aiba brat si cap mobil astfel incat copilul sa o poata adapta cu usurinta nevoilor sale, directionand fluxul de lumina acolo unde este cel mai necesar. Alegeți un bec cu halogen pentru lampă. Razele pe care le emite sunt cel mai asemănătoare cu cele naturale.

Un loc pentru a depozita cărți și caiete

Aranjarea spațiului în jurul biroului este la fel de importantă ca și biroul în sine. Aceasta este o problemă cheie datorită căreia copilul va putea menține ordinea. Lângă birou, merită să faci loc pentru un raft sau un dulap suspendat care să găzduiască cu ușurință toate cărțile și caietele tale. Dulapurile modulare funcționează excelent, deoarece pot fi extinse cu ușurință pe măsură ce nevoile dumneavoastră se modifică în timp. Legea și ordinea în jurul tău vor fi cu siguranță factori propice concentrării.
Amintiți-vă că copilul dumneavoastră va petrece multe ore la un birou. Fă totul pentru a-l face cât mai confortabil! Mobilierul prost selectat, care face copilul să se strâmbă, sau iluminarea slabă care încordează vederea, se pot traduce nu numai în rezultate slabe de învățare, ci și în probleme de sănătate.

Comentarii