Cum să amenajezi o sufragerie?

Alegerea unui loc pentru sala de mese 

În funcție de nevoile noastre și de dimensiunea apartamentului, putem amenaja sala de mese ca o cameră separată sau o putem combina cu bucătăria sau camera de zi . O putem face în orice fel, amintindu-ne să păstrăm rolul de bază pe care ar trebui să-l joace sala de mese în casa noastră, adică să asigurăm o mâncare confortabilă. Dacă ne putem permite să separăm un spațiu tipic de luat masa în apartamentul nostru, ne putem permite și să-l amenajăm liber - chiar și într-un stil puțin diferit față de stilul altor camere rezidențiale. Individualitatea decorului va fi de dorit în acest caz și va sublinia frumos caracterul interiorului.           


Cum să aranjezi interiorul sălii de mese?

Combinând o sufragerie cu o bucătărie sau o cameră de zi  , vom obține cel mai armonios efect folosind stilul de mobilier, accesorii și chiar elementele arhitecturale ale interiorului (arcade, nișe, stâlpi etc.) și culorile acestuia. Să folosim, de exemplu, diferite tipuri de pardoseli sau iluminat, un bar sau o masă cu blat înălțat și, în același timp, să păstrăm, de exemplu, un stil de mobilier, culoarea pereților în nuanțe armonizate. În acest fel, vom crea o graniță optică între părțile utilizabile ale apartamentului, vom sublinia separarea acestora, menținând în același timp o compoziție uniformă a întregului.    


Mobilier de luat masa perfect

Atunci când alegem  mobilierul pentru sufragerie , ar trebui să ne uităm mai atent la funcția pe care ar trebui să o îndeplinească în apartamentul nostru: trebuie să fie folosit numai pentru a lua masa sau, în același timp, este un „depozit” cuprinzător pentru accesorii de masă ? Răspunsul la această întrebare ne va permite să precizăm tipul de echipament al spațiului nostru de luat masa. Cele mai importante elemente vor fi cu siguranță: Masa - stabila, de preferinta cu posibilitatea desfacerii blatului, astfel incat mai multe persoane sa poata sta liber la ea daca este necesar. În sălile de mese clasice, mesele tradiționale cu blaturi din lemn, adesea stilizate, vor fi perfecte. Într-o amenajare modernă, să nu ne fie frică să ajungem la soluții de design interesante care combină diferite tipuri de materiale, de exemplu lemn, metal, sticlă. Bufete și comode - dacă doar dimensiunea sălii de mese o permite, merită să le așezi în el. Vor decora interiorul și vor completa întregul aranjament, creând o atmosferă confortabilă. Vitrinele vor fi un „cadru” frumos pentru seturi de cină, căni, sticlărie, iar fronturile pline ale dulapurilor și sertarelor ne vor permite să depozităm fețe de masă și diverse accesorii de masă - le vom avea mereu la îndemână. 

Comentarii