Ai grijă de balconul tău! Alege mobilier de balcon care va transforma acest spatiu.

Vara este abia după colț, așa că este timpul să ai grijă de balconul tău! Pentru mulți, este un spațiu nefolosit al unei case sau al unui apartament. Aceasta este o greșeală, pentru că ascunde un potențial extraordinar și poate deveni un loc cu adevărat frumos! Alegerea corectă a mobilierului pentru balcon, câteva plante în ghiveci și o idee bună pot face ca acest spațiu să se schimbe complet. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să transformi acest loc într-o zonă de relaxare.  

Primii pasi

De unde să începem metamorfoza balconului nostru? Cu siguranță de la o curățare generală! E timpul să scapi de toate lucrurile inutile și să eliberezi acest spațiu. Spălarea temeinică a balustradei și a plăcilor poate uneori „întineri” balconul cu câțiva ani, așa că merită cu adevărat aplicat la el. Spatiul curatat in acest fel este o baza ideala pentru alegerea mobilierului pentru balcon, accesoriilor si plantelor care vor fi amplasate acolo.  

Mobilier pentru balcon - pe care să alegi?

Alegerea mobilierului pentru balcon este o decizie dificilă. De reținut că mobilierul de balcon trebuie să reziste mai mult decât cel folosit în spații închise. Când sunt expuse la factori externi, îmbătrânesc mai repede. De aceea merită să investim în cele din materiale rezistente care ne vor servi mai mult de două sezoane. Dacă vrei mai ales să citești sau să lenevești pe balcon, merită să alegi un șezlong sau un fotoliu. În acest caz, fotoliul cu taburet pentru picioare va fi o soluție bună , care va crea un loc confortabil (și interesant vizual) de odihnă!    Daca ai mai putin spatiu pe balcon, opteaza pentru mobilier ingust fara cotiere late. Scaunele vor funcționa bine aici . Împreună cu o masă din aceeași colecție, vor crea o soluție practică pentru balcon. Micul dejun și prânzul luate pe balcon? De acum se poate! 

Ce accesorii pentru balcon?

Atunci când mobilierul pentru balcon este deja selectat, merită să ne gândim la accesorii care vor da caracter acestui spațiu. În cazul unui balcon, nu putem uita de plante care ne vor oferi un înlocuitor pentru propria noastră grădină. Practic, toate speciile de plante pot fi plantate pe balcon, de la plante perene, ierburi și flori anuale până la conifere și arbuști. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că ar trebui să fie plantate în ghivece adecvate. Datorită acestui fapt, vor rezista chiar și câțiva ani.    Soluții inteligente pentru balcon Balconul este de obicei un spațiu mic, așa că merită să alegeți soluții care să arate estetic și să îndeplinească mai multe funcții. O soluție bună vor fi cutiile care îmbină funcția de compartiment de depozitare și de scaun! De asemenea, le putem face noi din lăzi de mere din lemn renovate și curățate corespunzător.  Atunci când decorați balconul, merită să vă gândiți și la lumânări, felinare și lămpi care vor aduce o atmosferă romantică seara. Balustradele împletite în jur vor ilumina spațiul și vor face posibilă folosirea acestuia chiar și noaptea târziu!   Un balcon este un loc care primavara si vara poate indeplini multe functii, poate fi o zona de odihna, un loc de munca sau o sala de mese in aer liber, iar seara sa se transforme intr-un loc romantic perfect pentru o intalnire. De aceea este atât de important să alegem mobilierul potrivit pentru balcon și să îl adaptăm preferințelor noastre. Amintiți-vă că toate lucrurile necesare de care aveți nevoie pentru a vă transforma balconul le găsiți pe site-ul nostru AICI.  Amenajează-ți balconul cu noi!

Comentarii