Cum să îngrijești jaluzelele?

Întreținerea jaluzelelor din material textil:

Orice murdărie de pe țesătură poate fi îndepărtată cu ușurință folosind o perie delicată. Petele mici sunt îndepărtate după cum urmează:

1. Folosiți o cârpă umedă cu un detergent ușor.

2. Apoi ștergeți suprafața de mai multe ori cu o cârpă umedă. Operația trebuie repetată până când pata este îndepărtată.

3. Lăsați jaluzelul desfășurat până când este complet uscat. Fiecare rulou achiziționat este întotdeauna însoțit de un manual de utilizare care conține sfaturi despre curățarea și întreținerea rulourilor.


Întreținerea draperiilor cu panouri:

Perdelele cu panouri au nevoie de protecție împotriva formării pliurilor și a ridurilor care pot provoca daune permanente.

Perdelele de panou pot fi curățate atât cu o perie de praf, cât și cu un aspirator cu funcție de aspirație redusă.

Petele mici de pe material pot fi îndepărtate ștergând ușor cu o cârpă umezită cu apă călduță (max. 30 de grade) cu un detergent ușor. Repetați procesul până când materialul se decolorează. Panourile trebuie să rămână atârnate până se usucă.


Întreținerea jaluzelelor verticale:

Jaluzelele verticale nu trebuie pliate, îndoite sau frământate, deoarece daunele cauzate în acest fel nu pot fi reparate. Trebuie evitate uscarea lamelelor în uscătoare de rufe, centrifuge, curățarea chimică și albirea.

Lamele jaluzelelor trebuie aspirate în mod regulat și șterse cu o cârpă umedă.


Unele țesături pot fi spălate așa cum este descris mai jos:

1. Lamelele trebuie înfășurate și înmuiate în apă la o temperatură maximă de 30 °C cu o cantitate adecvată de detergent lichid.

2. Clătiți ușor aripioarele în soluție pentru a îndepărta murdăria, apoi clătiți-le cu apă curată la o temperatură care nu depășește 30ºC. 3. Lamele obturatoarelor trebuie lăsate să se usuce, de preferință atârnate pe jgheabul superior.


Călcare: folosiți un fier de călcat cu abur și călcați la temperatură medie.


Întreținerea jaluzelelor orizontale:

Jaluzelele venețiene orizontale sunt foarte decorative, ceea ce este perfect pentru sufragerie sau sufragerie , în același timp sunt un scut foarte eficient împotriva soarelui și servesc mulți ani, mai ales când sunt menținute condițiile de întreținere și curățenie.

Curățarea simplă și atentă cu un aspirator setat la putere de aspirație scăzută este cea mai bună modalitate de a menține jaluzelele curate, în special curățarea se face cu vârful unei perii mici, rotunde.

Dacă aspirarea se dovedește a fi insuficientă, murdăria poate fi îndepărtată folosind o perie moale sau un burete și apă călduță cu un detergent ușor.

De asemenea, ar trebui să clătiți jaluzelul cu adaos de lichid de spălat vase. În acest fel, evităm petele de calcar și ne asigurăm că jaluzelele vor fi strălucitoare după uscare.

Înainte de curățare, scoateți dopurile de la jgheaburile superioare și inferioare pentru a permite jgheaburile să se usuce corespunzător.

Comentarii