Cum alegi un cuptor cu microunde?

La cuptorul cu microunde, preparatele se gătesc instantaneu, în suc propriu, fără a-și pierde gustul, aroma și valoarea nutritivă. Vom încălzi ceva ce vrem să mâncăm în acest moment și mai repede. Cum este posibil acest lucru?  Totul datorită fenomenului fizic de a face moleculele să vibreze  cu ajutorul microundelor, a căror utilizare în anii 1970 a permis lansarea pe piață a dispozitivului. Particulele în mișcare care se freacă unele de altele eliberează energie sub formă de căldură, care încălzește alimentele. Frecvența cuptorului cu microunde a fost selectată astfel încât să permită încălzirea rapidă și profundă a alimentelor. Aceasta este de obicei  o frecvență de 2,45 Ghz, permițând microundelor să pătrundă la o adâncime de aproximativ 2,5 cm  în produs. Aceste proprietăți îl fac într-un decor contemporanBucataria nu trebuie sa rateze acest element extrem de practic.


Ce merită să știi?  

Un cuptor cu microunde, cunoscut în mod obișnuit ca cuptor cu microunde, poate fi plasat pe un blat sau încorporat într-un dulap, de exemplu, chiar deasupra cuptorului. Această din urmă soluție ne obligă mai degrabă să alegem un cuptor cu microunde de la același producător și din aceeași linie cu cuptorul. O regulă importantă de reținut atunci când utilizați un cuptor cu microunde  este că  nu puteți pune vase metalice, cu modele argintii, folie de aluminiu în el . Metalul reflectă cuptorul cu microunde fără a se încălzi. De asemenea, ar trebui să ne amintim să nu încălzim alimentele în recipiente închise (borcane, sticle), precum și ouăle în coajă, deoarece acest lucru poate duce la spargerea recipientului. Desigur, când vine vorba de design, alegerea, ca și în cazul cuptoarelor, este largă. Dacă plănuim o bucătărie rustică , putem alege cu ușurință un cuptor cu microunde în stil retro, în timp ce pentru o bucătărie modernă avem mult mai multe produse din care să alegem.      


Controlul cuptorului cu microunde:

mecanic - setăm manual puterea și timpul dispozitivului, cel mai ieftin model; electronic - cuptorul cu microunde are un panou de control cu butoane pentru funcții individuale și, în principal, un afișaj LCD. Echipamentul însuși selectează puterea și timpul de preparare a preparatului, specificăm doar tipul de fel de mâncare, introducem greutatea aproximativă a acestuia și alegem o opțiune, de exemplu, gătit, dezghețare sau încălzire; cu greutate automata – cel mai simplu de folosit si cel mai avansat model, cuptorul cu microunde determina automat greutatea vasului si selecteaza programul;    


Caracteristici suplimentare ale cuptoarelor cu microunde:  

selectarea automată a timpului; semnal sonor de sfârșit de lucru; blocare program; funcția de memorie (rememorare programe); gătit în mai multe etape; contor ciclu de gătit; autocuratare interioara; funcția combi (mâncarea este încălzită și prăjită în același timp); dezghețare; Grătar, gătit cu abur; prăjire; aer cald; pizza (programul este folosit pentru încălzirea și coacerea pizza); Crisp (obținerea unei crocante optime a preparatelor prăjite); combo (posibilitatea de a utiliza mai multe funcții în același timp, de exemplu, combinarea cuptorului cu microunde și grătar). Cuptoarele cu microunde oferă multe soluții care ne vor ajuta în bucătărie. Depinde mult pe care le vom folosi cel mai des și care ne vor fi cele mai utile. Să ne gândim înainte de a cumpăra și apoi să obținem echipamentul perfect! 

Comentarii